digitale penge kan være svære at forstå

MyMonii er en lommepenge app med mobilbetaling, der hjælper familier med at skabe overblik over børnenes lommepenge og forbrug. På vej mod et kontantløst samfund er det vigtigt, at der findes et værktøj til børn, hvor de kan lære om digitale penge og bruge dem med fornuft. Dette er med til at give dem et sundt forhold til penge og ruste dem til at stå på egne økonomiske ben, når de flyver fra rede.

Skærmbillede 2017-11-06 kl. 15.14.44.png

 

interessante tal

En undersøgelse foretaget TNS Gallup viser her hvor meget danske børn får i lommepenge gennemsnitlig pr. måned.

6-8 år -  71 kr.

9-11 år - 115 kr.

12-14 år - 194 kr.

15 - 17 år - 419 kr.

Årsrapport fra Finans Danmark viser at 50.000 unge mellem alderen 18-30 år var registreret som dårlige betaler i RKI i 2016

 

gode råd om lommepenge

Når dine egne penge er blevet elektroniske, så bliver børnenes det også. Derfor er der gode grunde til at lære børn om det digitale penge univers.

Økonomisk opdragelse er vigtig.

Det er vigtigt at give børn lommepenge. Du lærer dem nemlig at tage ansvar for sine egne penge, ved at de har nogle penge at råde over. Du er den bedste kandidat til at vurdere hvornår og hvor meget dit barn skal have i lommepenge.

Tal med dine børn om penge.

Skal dine børn bruge af sine lommepenge når det kommer til eget forbrug, så som fredagsslik eller fødselsdagsgave til klassekammeraterne? Tal om det og forklar dem hvorfor I gøre det som I gør det hjemme hos jer.  Det er med til at give dine børn en forståelse for deres eget behov og forbrug.

Du er forbilledet.

Du er dine børns nærmeste forbillede, også når det kommer til økonomisk opdragelse.

Der er forskel på ønsker og behov.

Vi lever i samfund, hvor vi hele tiden bliver fristet af en masse produkter. Hjælp dine børn med at kende forskel på ønsker og behov for at undgå overforbrug. Lær dine børn om den "usynlige" økonomi i hjemmet man er forpligtet til at betale for . Som f.eks. vand, varme og el. gør dine børn opmærksom på, at man sparer penge ved at slukke for lyset efter sig og slukke for vandet, imens man børster tænder.