MyMonii har taget en snak med en familie, der bruger MyMonii til hverdag. Familien består af mor Sanne på 33 år og hendes søn Gabriel på 9 år. Gabriel så den anden dag en reklame i fjernsynet om at man kan købe en iPad for 1 kr. Men koster den nu også KUN 1 kr.? Læs her hvordan Sanne og Gabriel tænker økonomisk opdragelse ind i hverdagen.

 

Hvorfor bruger I MyMonii?

“Vi bruger appen for, at Gabriel kan få forståelse for værdien af digitale penge og lære at administrere dem selv. Gabriel skal hjælpe til i fællesskab i hjemmet, uden han skal belønnes for det hver gang. For ellers vil han have noget for alt hvad han gør. Men opgavekalenderen i appen motiverer ham, om der belønnes for en opgave eller ej. MyMonii hjælper ham også til at huske de mindre ting han skal gøre for sig selv. F.eks som at læse. Budskabet for mig med at bruge appen er, at den giver en hjælp til at gøre ham selvstændig i fremtiden både økonomisk, men også for at indlære de daglige rutiner i livet,” forklarer Sanne.

 

 

Snakker I om penge derhjemme?

“Min far snakkede meget om penge med mig som barn. Specielt opsparingsdelen. Han sagde altid at jeg skulle huske og slukke lyset, for ikke at bruge unødvendige penge. Og det har smittet af på mig og mit generelle forhold til at passe på mine penge. Så derfor ser jeg vigtigheden i at føre det videre til Gabriel, at han lærer at passe på hans penge i en tid hvor man er et klik fra at kunne købe alt, og i en tid hvor pengene ikke er håndgribelige, som kontanter er.”

 

 

Ved Gabriel hvad penge på en skærm er værd?

“Gabriel er i gang med at lære om penge. Men har endnu ikke helt forståelse for deres værdi. Derfor har vi valgt at bruge MyMonii som et læringsværktøj. Han ved f.eks ikke hvad værdien af 100 kr. er. Men hvis jeg trækker 10 kr. fra for dårlig opførsel, så han kun har 90 kr. tilbage, så kan han godt se at beløbet 90 kr. er mindre end et 3-cifret beløb som 100 kr.”

                           Sanne og Gabriel

                           Sanne og Gabriel

Hvordan vil du undgå at Gabriel lander i en forbrugsfælde, når han vokser op?

“Allerede i en alder af 9 år, bliver Gabriel faktisk bombarderet med ”gode tilbud” på nettet og i TV, hvor man kan købe ting på afbetaling. Gabriel har længe ønsket sig en iPad. Da han for kort tid siden, så i en TV-reklame, at man kunne købe en iPad til 1 kr. måtte jeg ud i en længere forklaring om, at den faktisk ikke kostede 1 kr. Men at det er en afdragsordning man laver med den pågældende forhandler. Og inden man har betalt den ud, har man betalt samme pris, som 2 iPads ville koste pga. renter.”

“Det er super svært at forklare en 9-årig alt det, som står med småt i en reklame som denne, når en troværdig stemme i TV sagde, at den kun kostede 1 kr. Men det er virkelig her jeg ligger min energi i at lære fra mig. Fordi det er så fristende og nemt på den korte bane. Specielt når man flytter hjemmefra og gerne vil have nye ting i en fart."

"Gabriel er i gang med at spare op til en iPad til den rette købspris. Den kommer til at give ham mere værdi, når han selv har købt den og arbejdet for den, kontra hvis jeg bare havde givet ham den.” fortæller Sanne.

 

Vil din familie også i gang med at bruge MyMonii ligesom 30.000 andre?

Så download appen her: