Om to dage er det juleaften. En aften vi ser frem til i familiens tegn, trods dagene op til oftest er en smule stressende. Er alle julegaverne købt? Hvem har styr på mandelgaven? Er der mon nok flæskesteg til alle? Selvom børnene ikke er med i disse overvejelser, så kan juleaften også være overvældende for dem. Der er store forventninger på spil, tålmodigheden er på prøve, og skålene fyldt med slik.

Vi vil gerne trække et par fiduser ud af ærmet, der kan hjælpe til at dine børn får en skøn og overskuelig juleaften.

 

Ventetiden

Fra børnene står op til selve juleaften finder sted, kan det godt føles som en uendelig lang ventetid. Sørg derfor at dine børn enten hjælper med at gøre klar til juleaften, eller send dem en tur udendørs for at blive aktiveret. For meget jule-tv og slik gør børn understimulerede og utålmodige. 

Timing

Vent med at ligge gaverne under juletræet. Unødvendigt kan børns tålmodighed blive sat på prøve ved synet af de mange julegaver. Lav evt. en aftale om, at mens I rydder af julebordet, så kan børnene få lov at ligge gaverne under træet. Fortæl dem, hvilket tidspunkt der pakkes gaver op, så de har noget at forholde sig til.

Glæden ved at give

Kan du ikke lade vær med at give barnet mandlen under bordet, eller får du ondt i maven over, at det er onklen der sidder med mandlen og ikke barnet. Så husk på du skaber en forventning hos barnet hvert år, ved at give dem mandlen. Lad børn forstå, at mandelgaven handler om held og at der intet uretfærdigt er i det.

Gaveorgie

Det vigtigt at børn forstår, at andre også skal have glæde af deres gaver. Lad derfor alle pakke en gave op, inden I begynder på et nyt hold gaver. Det gør også at børnene kan nå at fordøje det de får.

Sukkerfesten

Du ved selv hvor meget sukker dit barn kan tåle. Husk også på det juleaften :)

 

Vi ønsker dig en glædelig jul og en skøn juleaften med familien. Og husk! Dette er kun gode råd.