I dagene omkring den. 30 juli, kun vi se et mærkværdigt stort udsving i antallet af signups. Via takkende hjælp fra vores brugere, fandt vi frem til, at eksperten i digitale medietrends, Thomas Bigum, havde været et smut forbi DR P4, for at fortælle om ugens app.

Her anbefalede han, MyMonii med en tale stærk stemme, som vi er meget stolte og beærede over.

Vi har derfor samlet et udpluk af Thomas Bigums app-anbefaling til dig her.

 · Hvad er MyMonii?

"MyMonii handler om lommepenge til de små, de mellem store,  faktisk helt op til teenagerne. Jeg har selv hørt bagmændene bag app'en udtale sig om, at det er et godt værktøj til "tweenagerne" omkring 10-12 års alderen. Det er tanken om at administrere penge, lige før det bliver bankkonto og betalingskort tid," lægger Thomas Bigum ud med at fortælle.

· Hvordan fungerer det så?

Han fortsætter: "Det er en app, der foregår på en simpel måde. Forældrene har deres udgave, og "tweenagerne" har deres, på enten familiens Ipad ellers deres egen iPhone. Så kan forældre administratoren tilføje opgaver og sætte beløb på. I "tweenager" versionen af app'en kan de så se hvilken opgaver, de har fået tildelt. Hvis det så er, at opgaven f.eks skal udføres hver mandag, så sætter man flueben ud for mandag, og så får barnet en påmindelse om at udføre opgaven hver mandag, og der kan tjenes (lad os sige) 10 kr. på det."

· "Først til mølle" er et fedt gamification-element

"...Og nu kommer det interessante. Du kan også sige "først til mølle" så det barn i flokken, der først løser opgaven, løber med fortjenesten. Hvis man ikke føler for at være "arbejdsgiver" for sine børn, kan man også sætte en fast månedlig lommepenge overførsel, uden at uddelegere opgaver."

· Rigtige penge?

"Det er vigtigt, at nævne at der egentlig ikke er nogle penge der flyttes rundt. Det er "fiktiv valuta" og nogle tal på en skærm.  Jeg synes selv, det er en udmærket måde at introducere begrebet 'penge' og administration af penge på, uden at de der. Det er ikke en slags mobilpay, og det er ikke penge på et kort. Men det er en saldo, lige så meget som det er en kalender, der hjælper til i hverdagen hos familier..."

 

Hør anbefalingen af Thomas Bigum i DR P4, i nedenstående podcast ved at spole frem til 02:04:00