Stifter Louise Ferslev, har taget en snak med Christina Vejlø - vært på  Radio 24/7 Elektronistaom den digitale lommepenge løsning MyMonii tilbyder

 

Hvad er det præcis den her app MyMonii kan?

"App'en kan styre de digitale lommepenge mellem børn og forældre. Vores primære målgruppe er alderen 8-14 år. Eftersom penge nærmest kun fremtræder digitale, og det vil fortsætte sådan i fremtiden, kan det være svært at administrere. Desuden er det sværere for børn at forstår værdien at digitale penge i forhold til kontanter. App'en er med til at vise og give forståelse for digitale penge. Da vi bevæger os længere og længere væk fra de håndgribelige sedler og mønter. Helt konkret kan forældre overføre og trække penge fra børnenes virtuelle konto. De kan oprette opgaver, så børnene kan se hvad dagens og ugens gøremål er, herudover kan børnene også lave opsparingsmål, så de kan se hvor langt de er fra at have sparet op til forskellige ønsker."

Hvad sker der når morfar finder en 100 kr.-seddel i skuffen til sit barnebarn, og sparegrisen ikke findes mere?

"Så tager mor de 100 kr. fra morfar og ligger dem i sin pung. Derefter 'overfører' hun 100 kr. til barnets lommepenge app. Så kan barnet se at der er gået 100 kr. ekstra ind fra morfar."

Hvordan fungerer det så i praksis, når børn står i en legetøjsbutik, og ikke har et hævekort?

"Finder barnet en bil eller dukke i en butik, de gerne vil købe. Så betaler man som forælder for det, går ind i app'en og trækker beløbet fra barnets konto. De fleste forældre der bruger app'en, kan allerede se efter en måned, at deres børn tænker mere over hvad de køber. De vil ikke bare ha' og ha', fordi de kan se pengene daler på deres konto."

Er det både børn og forældre der har adgang til den her app?

"Ja, man kan logge ind som barn og forældre. I forældre app'en kan man gå ind og oprette opgaver såsom at 'gå ud med skraldespanden' eller 'tage opvasken', så børnene kan tjene lidt ekstra, hvis de vil det. Ellers kan man også sætte et ugentligt fast beløb ind, og det kan kombineres med lommepenge og opgaver. Børnene kan så se i deres børneapp, hvilke opgaver der skal laves. Hvor mange penge de har stående, hvordan de har sparet op og hvad de har brugt pengene på. På den måde bliver det en virtuel mobilbank for børnene."

Hvad giver forældre deres børn i lommepenge?

"Det er faktisk overraskende høje beløb. Vi kan se på landsdækkende undersøgelser at i alderen 8-16 år, får de gennemsnitligt 90 kr. om ugen. Men vi kan se i MyMonii app'en, at det er 20 - 40 kr. fast om ugen og så er der nogle børn, der tjener ekstra ved de opgaver de får tildelt."

 

 

 

Vil du gerne lytte til hele radioindslaget