En rundspørge foretaget af Berlingske viser, at landets teenagere rent faktisk ønsker at deres forældre spiller en langt større rolle i opdragelsen, og især når det kommer til sociale medier.

Gitte Haag, psykolog og forfatter, fortæller til Berlingske:

”forældre underkender vores egen betydning, når børnene bliver teenagere. Igen og igen viser undersøgelser, at selv om teenagerne måske ikke viser os det, har vi en større betydning, end vi selv går rundt og tror. Og de vil gerne have forældrene til at hjælpe dem. Vi læser umiddelbart de unge som afvisende og tænker, at de skal have lov til at have deres eget liv, og man vil ikke presse dem.”

Men hvem er egentlig bedst egnet til at opdrage hinanden på de sociale medier? Det er muligt, at børn i stort set alle aldre efterhånden er mere teknisk velbevandrede end deres forældre, men måske følger den moralske forståelse ikke med. Eller gør den? Er rollerne ved at være byttet om? Står forældrene for lommepengene og står børnene for at opdrage de voksne på de sociale medier?