MyMonii hjælper familier med at få økonomisk opdragelse ind i hverdagen. Vi har skabt en service (i form af en app), der gør det muligt og simpelt for forældre at lære deres børn om lommepenge, opsparing og forbrug, så børnene kan få et sundt forhold til penge og kan blive klædt godt på til at skulle stå på egne økonomiske ben en dag.

 

DIGITALE PENGE ER SVÆRE AT FORSTÅ

Vi bevæger os imod et kontantløst samfund. Kontanter forstår man – når de er brugt, så er de også fysisk væk. Sådan er det ikke med de nyere betalingsløsninger, såsom betalingskort og mobilbetaling. Denne udvikling stiller nutidens forældre overfor nye og sværere udfordringer, når det kommer til børns forståelse for værdien af penge.

Det er endnu vigtigere end før at tage ansvar og lære børnene om økonomi så tidligt som muligt, på netop det niveau, som de er på.

Nedenstående tal er fra en undersøgelse lavet af TNS Gallup. Så meget fik de børn, der ifølge undersøgelsen, fik faste månedlige lommepenge:

6-8 år: 71 kr.

9-11 år: 115 kr.

12-14 år: 194 kr.

15-17 år: 419 kr.

 

Det er jo naturligvis meget individuelt fra familie til familie hvor meget man vil give sit barn i lommepenge. Hos MyMonii mener vi, at så længe du lader dit barn råde over et beløb - uanset størrelsen på beløbet, så vil det hjælpe dit barn til at forstå hvad værdien af digitale penge er.

 

GODE RÅD OM LOMMEPENGE

Økonomisk opdragelse er vigtigt

Det er vigtigt at give lommepenge til dit barn. Du lærer dem nemlig at tage ansvar for sine egne penge. Du er den bedste kandidat til at vurdere hvornår og hvor meget dit barn skal have i lommepenge.

Tal med dine børn om penge

Skal barnet kun bruge lommepengene til deres ønsker eller skal de også selv betale for deres tøj? Tal om det og forklar dit barn hvorfor I gør det sådan hjemme hos jer. Det er også med til at give dem et fornuftigt forhold til hvad der i det hele taget bliver brugt penge på i hjemmet.

Der er forskel på ønsker og behov

 Vi lever i et samfund, hvor vi hele tiden bliver fristet af en masse produkter. Hjælp dine børn med at kende forskel på ønsker og behov, for at undgå overforbrug.

Fortæl om den "usynlige" økonomi i hjemmet

Hvem betaler for vand, varme og el? Gør dit barn opmærksom på, at man sparer penge ved at slukke lyset efter sig og slukke for vandet, mens man børster tænder.

Fidusen i at spare op

Fortæl dit barn om vigtigheden i at spare op. Det gavner dem kun i fremtiden, når de skal stå med en selvstændig økonomi og undgå forbrugslån.

Vis og fortæl dit barn hvordan man sparer op.

Du er forbilledet

Du er dit barns nærmeste forbillede, også når det kommer til økonomisk opdragelse :)

 

https://itunes.apple.com/dk/app/mymonii/id946025983?l=da&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mymonii&hl=da